Ondernemen zonder stress

De kerstdagen zijn voorbij en er is nog meer dan genoeg eten in de koelkast. Ik realiseer mij dat het nog een paar dagen is en dan staat het nieuwe jaar al weer klaar. Al mijn zakelijke plannen zijn uitgewerkt tot in detail.

Dan denk ik weer aan het eten wat over is en merk dat ik eigenlijk wel genoeg heb van al dat lekkers. Peinzend sta ik voor de koelkast en het schiet door me heen dat ik het volgend jaar echt anders wil gaan doen. Overdonderd door mijn eigen vastberadenheid om ook echt stappen te zetten in het nieuwe jaar naar een gezonder leven en blijf ik bewust even stil staan.

Mijn karakter vindt het lastig om mezelf over te geven aan support van een personal trainer, wat ervoor zorgt dat ik dus altijd alles zelf wil kunnen en doen. Ik weet wel, al jaren, dat ik mijn overgewicht niet alleen de baas kan. Het liefst help ik andere om ze support te geven bij een lichamelijk en mentaal gezond leven door ze te coachen op talenten die bij een karakter horen.

Het maakt me nerveus wanneer ik mezelf nu laat supporten bij een gezonde leefstijl. Ik zal mij kwetsbaar op moeten stellen en dan word ik geconfronteerd met mijn eigen dillema’s.  Alleen vandaag is mijn stemmetje van binnen zo sterk aanwezig dat ik mij hier niet voor af kan sluiten. Het zorgt voor een tweestrijd. Aan de ene kant voel ik mij blij en verheugt en heb ik er zin in om in het nieuwe jaar te starten met gezond en positief leven. Aan de andere kant voel ik pijn en verdriet en realiseer ik mij heel goed dat er dingen gaan veranderen.

De wetenschap dat verandering als vanzelf gaat stelt mij gerust. Uit ervaring, door andere te coachen, weet ik dat het geleidelijk aan gaat en er zal niets gebeuren wat ik niet wil.

Ik zal op zoek moeten gaan naar “nieuwe vriendjes”.

Hier ligt een oud patroon op de loer waar ik al eerder slachtoffer van ben geworden. Door te kijken naar mijn eigen karakter talenten zal ik mijn “nieuwe vriendjes” hopelijk sneller vinden. Zij zullen mij helpen in de toekomst om het mij gemakkelijker te maken een gezond leven vol te houden. Ze zullen ervoor zorgen dat ik mij gemakkelijker laat ondersteunen naar een gezond gewicht en positieve gezondheid. Ze geven mij de vrijheid om voor mezelf te kiezen, mij leren grenzen aan te geven en te overwinnen. Er gaat een golf van kracht door mij heen.

Maar oh jee, wat vind ik het een uitdaging om verbinding te gaan maken met MIJ. Het is veel gemakkelijker om voor mijn business te kiezen dan voor mezelf. Het is simpelere om voor andere te willen winnen dan voor mijn eigen persoonlijkheid.

Zal het mij wel lukken om hulp van andere te accepteren en aan te nemen? Gaat het mij de energie en balans opbrengen waar ik zo naar uitkijk? Trillend pak ik mijn telefoon, een paar keer opnieuw type ik een tekst om te appen naar Teun, personal trainer bij Medifit Oss. Alle voor- en nadelen spoken door mijn hoofd. Twijfels zijn er nog steeds maar dapper druk ik op “STUUR”. De inschrijving is weg en ik kan niet meer terug!

12 januari 2017 start ik met de training ondernemen zonder stress.

Ervaar jij ook de tweestrijd tussen doorgaan met je oude leven of toch positief veranderen?  Heb je het gevoel dat je gezonder van start wil gaan in 2017? Vind jij het lastig om je te laten coachen? Heb je de behoefte om gezonder en positiever te gaan ondernemen? Heb je steun nodig maar vraag je er niet om? Stap samen met mij in dit kwetsbare avontuur en ga voor meer energie en kies voor jezelf. Laten we elkaar steunen in deze dappere strijd. Durf jij het ook aan?