Belemerende kernpatronen
middels coaching doorbroken

Case Reclamebureau

“Positioneren van andere bedrijven vormt onze kernkwaliteit. Opdrachtgevers ondersteunen inzicht te verkrijgen in de positie van hun bedrijf in het hoofd van stakeholders, en bepaling van de ideale breinpositie, vormt daarbij onze dienstverlening. Onderwerpen in dat verlengde vormen het personeel en de duurzame inzetbaarheid. Maar hoe zit dat nu bij ons eigen bureau en hoe kunnen we e.e.a. optimaliseren?”

SpringBalance is hiermee aan de slag gegaan. Het personeel hebben we met scans geanalyseerd op hun attituden en motivatiekwaliteiten. Daardoor werd inzichtelijk of ze op de juiste plek zitten met de juiste taken. Alle taken van personeelsleden zijn in beeld gebracht, zodat deze te allen tijde per direct over genomen kunnen worden. Hierop volgde een duidelijk en helder communicatieplan waarmee de bedrijfscultuur veranderde in een aangename sfeer waar aangenaam kan worden gewerkt. Vanuit een uitgebreide teamanalyse zijn doelen naar voren komen die ervoor zorgdragen dat het personeel wordt uitgedaagd te innoveren en loyaliteit te tonen naar elkaar en het bedrijf. Er is een project gestart om personeel uit te dagen meer doelgericht te functioneren. SpringBalance stimuleert de voortgang van de groei en ontwikkeling van het personeel. Hierbij behoren de juiste procedures van projecten en communicatie afspraken.

De persoonlijke leiderschapsstijlen van eenieder heeft vorm gekregen en kan doorlopend ontwikkeld worden door opleiding.

De kernkwaliteiten van de teamleden van het marketing- en reclamebureau komen nu overeen met de kernkwaliteiten van de organisatie. De belemmerende kernpatronen die werden achterhaald zijn middels coaching en persoonlijke begeleiding doorbroken. Hernieuwde, juiste en bruikbare patronen zijn inmiddels aangeleerd.

Toelichting op de scans

Als de basis van de scans vastgesteld is, maken we een standaard te volgen sollicitatieprocedure. Zodat direct duidelijk is of het nieuwe personeelslid de juiste aanvullende en/of ontbrekende kwaliteiten heeft passend in het team. Alle managers taken worden duidelijk in kaart gebracht in voorbereiding op een evt opvolging in een later stadium. Hiervoor nemen we ook een scan af bij de manager en bespreken waar de persoonlijke kwaliteiten zitten van de manager die al overgedragen kunnen worden naar personeel.

“Er is niets mooier dan de kernkwaliteiten van de organisatie en haar medewerkers samen te brengen…”

Wil je ook groeien met jouw onderneming?