Positief ondernemen met drie kernwoorden: gezondheid, inzicht en verantwoordelijkheid

Gezondheid

Wanneer jij als ondernemer een gezonde leefstijl aanmeet ontstaat er als vanzelf een gezonde bedrijfscultuur die positief wordt ervaren. Als ondernemer ben je heel druk en leef je vaak ongezond wat je stress verhoogd. Ondernemen is topsport en daarom hoort daar een gezonde leefstijl bij.

Gezond leven vergt een andere aanpak dan die jij als ondernemer tot nu toe hebt. Gezonde voeding en bewegen zijn daar een onderdeel van. Een belangrijk element wat jammer genoeg vaak pas als laatste wordt ingezet is goede Ondernemerscoaching, terwijl dit gemakkelijk kan bijdragen aan het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. Naast gezond leven is ook inzicht in je eigen kwaliteiten van belang.

Inzicht

Een mentaal gezondere aanpak in je onderneming vereist inzicht in je eigen handelen en kwaliteiten.Dit inzicht laat ook zien wat jouw leiderschapsstijl is. Wanneer je weet wat jouw leiderschapsstijl is dan weet je op welke wijze je een gezonde leefstijl kan toe passen. Jouw kwaliteiten en leiderschapsstijl kunnen we vinden met de motivatorscan en hiermee je zelfinzicht vergroten. Zelfinzicht verbetert je ondernemerschap en tilt je onderneming naar een hoger niveau.

Verantwoordelijkheid

Neem je eigen verantwoordelijkheid en geef het goede voorbeeld aan je medewerkers en zij zullen je positieve gedrag volgen. Als ondernemer ben jij het gezicht van het bedrijf naar buiten en naar binnen.
Verantwoordelijkheid nemen is een proces dat jou helpt om op een juiste manier leiding te geven aan jezelf en aan je medewerkers.

Voordelen

Positief ondernemen levert voor jou als ondernemer veel voordelen op, dit zal zich direct vertalen in een succesvollere organisatie. Een verbeterde gezondheid, zowel fysiek als via inzicht in de kwaliteiten van iedereen in de organisatie geeft meer directe actie. Actie zorgt ervoor dat er met meer plezier gewerkt wordt en verhoogd de energie.

 

Waar haal jij jouw positiviteit als ondernemer elke dag weer vandaan? Wil je hier meer over weten KLIK dan hier en SpringBalance neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Heeft de Inzicht Meting of deze ondersteunende en motiverende manier van ondernemerscoaching je aan het denken gezet en wil je weten wat dat voor jou kan betekenen? Klik hier om verder te lezen.