Als familiebedrijf coach werk ik veel met familiebedrijven. Wat mij dan het meest opvalt is de gedrevenheid bij ondernemers om er ook daadwerkelijk een succes van te maken. Dat wat ze jarenlang opgebouwd hebben, willen ze niet zien verdwijnen omdat het al zo lang in de familie is. Als je iets vanuit passie doet dan doe je dit diep vanuit je hart en ziel! Passie is dat waar je ’s morgens je bed voor uit komt, waar je ogen van gaan stralen en waar je energie van krijgt. Passie is het vuur dat ons drijft om uit te drukken wie we werkelijk zijn. Gepassioneerde mensen hebben allemaal één ding gemeen, ze laten zich leiden door een diep verlangen, een ideaal of een talent. Ze hebben de moed om een bezield leven te leiden en te leven vanuit hun hart.

Binnen een familiebedrijf is liefde en passie voor het vak er met de paplepel ingegoten en dat straalt er aan alle kanten vanaf. Ik zie dat ondernemers van familiebedrijven meer dan andere bedrijven zijn gericht op de toekomst. Dit komt door hun jarenlange familie ervaring. Dat maakt het verschil met andere ondernemers van MKB bedrijven.

Veel familiebedrijven hechten zich, veel meer dan commerciële bedrijven, aan goed personeel. Ze laten medewerkers als het ware deel uit maken van hun familie binnen in het bedrijf. Er kan openlijk gesproken worden in de familie over “de zaak” en ze delen vaker hun mening met elkaar. Het bedrijf is als één grote familie waar iedereen nauw met elkaar samenwerkt. Het saamhorigheidsgevoel en “het er bij horen gevoel” is de belangrijkste les hieruit. De binding is enorm sterk doordat iedereen weet wat de geschiedenis is van het bedrijf. Dat waar ze voor staan, maakt ze trots!

Een voorbeeld van een familiebedrijf dat vanuit passie en een goed hart voor personeel werkt is een groot landelijk catering bedrijf bij mij in de buurt. Zij hebben een succesvolle strategie ontwikkeld door hun HR managers aan te vullen met 2 gelukscoaches. Verder hebben ze een psycholoog ter beschikking staan voor hun personeel en hun familieleden. Ze hebben de  filosofie dat als zij als werkgever goed zijn voor het personeel, het personeel ook goed is voor de werkgever en de klanten. Je praat hier over een drie dubbele win-win-win-situatie. Ze praten daarom niet over werknemers maar over samenwerkers. Dit versterkt enorm het WIJ-gevoel.

Wat als de fut en energie even uit een bedrijf is. Wanneer er bij sommige familiebedrijven een moeilijke periode is waarbij het saamhorigheidsgevoel even verdwenen is. Dan kan het zelfs gebeuren dat de PASSIE even uit het bedrijf is. Wij van SpringBalance vinden het heel belangrijk om dit gevoel van saamhorigheid in familiebedrijven terug te brengen. We versterken de gedrevenheid tot succes en  dan geven we de ondernemer zijn PASSIE weer terug.

SpringBalance heeft alles in huis om bedrijven te begeleiden in passievol ondernemen en saamhorigheidsgevoel vergroten met alle medewerkers. Daarnaast  zijn wij succesvol in het coachen/adviseren/begeleiden bij overname en opvolging van familiebedrijven voor nu en in de toekomst!

“Een van de simpelste regels van het leven is dat als jij zelf niet achter jouw dromen aan gaat, dan zal jij jouw droom nooit waar kunnen maken.”   Kom in ACTIE! Doe het samen met SpringBalance!

Wat betekent PASSIE voor Succesvolle familiebedrijven? Wil je meer weten hoe je gedrevenheid en passie terug kunt krijgen in je onderneming neem dan contact op met SpringBalance.

KLIK HIER op de button hieronder en vul je gegevens in voor een gratis afspraak!